Tuomariesittelyt 2023

Jenny Naumanen

Aktiivista agility elämää on tullut vietettyä kahdeksan vuotta ja tällä hetkellä koenkin agilityn elämäntavakseni. Tuomaroinnin lisäksi nautin suuresti myös itse kisaamisesta. 

Agilityssa tavoitteeni on suunnitella ratoja, joissa pääsee haastamaan koiran ja ohjaajan yhteistä osaamista osana vauhdin huumaa.

Mielestäni parasta agilityssä, on nähdä koirakoiden saumatonta yhteistyötä, onnistumisen riemua ja yhteisen tekemisen tuomaa iloa! Jussin Juoksut on mielestäni mahtava sekä mukaansa tempaava tapahtuma, ja tapahtuman merkitseminen  kisakalenteriini tapahtuikin jo ennen tuomarikutsua! 

Jessi Landen

Moikka kaikille, olen Jessi Landen, agility ylituomari ja kolmen lapsen äiti Lohjalta. Perheeseeni kuuluu lasteni lisäksi maailman coolein kissa Javier, neljä koiraa ja vielä ennen juhannuskisoja laumaan liittyy bc-pentu Pärssine. Ai niin, ja onhan meillä myös tyttäreni BC Hosuli. Kuka näitä laskee!

Olen itse aloittanut agilityn teini-ikäisenä ja kilpaillut omilla sekä lainakoirilla melko aktiivisesti, etenkin ennen kuin rupesin tuomariksi. Parhaillaan kotona kasvaa uusi tykki mediluokkaan, 19 kk ikäinen wockeri Korhone, joka on jo hieman kokeillut kilpailemista.

Tuomaroinut olen vuodesta 2016 Suomessa ja ulkomailla. Olen ollut Suomessa Games-SM tuomari sekä EO-karsinta, Halli-SM tuomarina ja SM-tuomarina. Tänä vuonna sain olla ensimmäisissä karsinnoissa tuomarina mm. Espanjan MM-karsinnoissa ja Tsekeissä WAO-karsinnoissa! tuomaroimassa! 

Ilahdun aina, kun näen radalla vauhdikasta agilityä, erilaisia ja taitavia ohjaajia, jotka tekevät saumatonta yhteistyötä radalla koiran kanssa yhdessä. Laji on herkkä ja virheitä syntyy välillä aivan pienistä lipsahduksista, mutta parasta on, kun ohjaaja ja koira kiitävät niistä huolimatta radalla täysin sydämin! 

Toivotan kaikki kilpailijat lämpimästi tervetulleeksi kilpailemaan Jussin juoksuihin!

Marko Kivihalme

Marko Kivihalme

Marko on tuore agilityn ylituomari viimeisimmältä tuomarikurssilta, mutta kokemusta löytyy agilityn parista jo lähes 15 vuoden ajalta. Marko on ehtinyt talven aikana marinoitua useissa kisoissa ympäri eteläisen Suomen. Markon ideana on suunnitella ratoja, jossa joutuu laittamaan myös aivonystyröitä hommiin jalkojen lisäksi. Vauhdikkaat linjat ja oivaltavat suoritukset sykähdyttävine hetkineen ovat siis juhannuksena luvassa näillä radoilla. Viime juhannuksena Marko oli Jussin juoksuissa tuomarikokelaana harjoittelussa kakkosluokille, ja on tuttu näky muutenkin kisoissa ensimmäisestä kerrasta lähtien. ”tämä on kesän kohokohtia Suomessa”. Markon radoilla on tärkeintä että koiralla on kivaa, koska silloin kaikilla muillakin on 😊

Jouni Kautto

Juristista ei tullut varatuomaria, mutta tuli ylituomari. Olen 42-vuotias agilitytuomari Kirkkonummelta. Ensimmäinen koira tuli talouteemme vuonna 2006 ja agility veti pariinsa pian sen jälkeen. Ensimmäisen, ja tähän asti oikeastaan ainoa, oman kisakoirani kanssa kokemusta kertyi kansalliselle arvokisatasolle saakka. Koiran eläköitymistä seurasi useamman vuoden kilpailutauko, joka päättyi viime keväänä, kun palasin kisakentille lainakoiralla. Oman harrastamisen ohella olen ison osan matkasta toiminut kouluttajana ja seura-aktiivina. Tuomarioikeudet sain syksyllä 2018 ja tuomaroituja suorituksia on kertynyt reippaasti viisinumeroinen määrä. Tuomaroinnissa paras fiilis tulee, kun ohjaajille pystyy tarjoamaan haasteita ja ohjaajat vastaavat haasteeseen pistäen itsensä täysillä likoon. Agility on parhaimmillaan silloin, kun ohjaaja joutuu tekemään rohkeita ratkaisuja ja luottamaan omaan tekemiseensä. Erinomaisella radalla ohjaajan radanlukutaito ja koiran osaaminen pääsevät loistamaan, kun ohjaaja onnistuu löytämään ratkaisut, joilla juuri
kyseinen koirakko pystyy parhaimpaansa.