Tuomariesittelyt

Esa Muotka

Esittely tulossa.

Reetta Pirttikoski

Olen Reetta Pirttikoski, agility-ylituomari suomen Eurajoelta.
Aloitin agilityharrastuksen ensimmäisen koirani Äksyn (jackrussellinterrieri) kanssa kymmenen vuotta sitten. Laji vei minut mennessään alkeiskurssista lähtien. Tuomariksi valmistuin 2013 ja olen arvostellut ympäri Suomea ja viime vuosina myös jonkun verran muualla Euroopassa.

Tällä hetkellä kotoa löytyy kaksi bordercollieta, 7 vuotias narttu Peli ja 3 vuotias uros Palo, sekä vuoden ikäinen espanjanvesikoira Piika.

Radalla tahdon nähdä vauhdikasta ja taitavaa agilityä. Huippusuorituksessa nopeus, koiran itsenäinen osaaminen sekä ohjaajan radanlukutaidot ja luottamus koiraansa ovat balanssissa.  Ratasuunnittelullani pyrin haastamaan koirakot parhaimpaansa. Hienointa on nähdä suorituksia, joissa ohjaaja nauttii agilitystä täysin sydämin yhdessä parhaan ystävänsä kanssa.

 

Marko Mäkelä

Olen Marko Mäkelä, aika tuore agility-ylituomari Hikiältä, Hausjärveltä. Olen harrastanut agilitya vuodesta 1994 alkaen ja kisannut usealla omalla ja jokusilla lainakoirilla. Minulla on itselläni ollut kisakoirina shelttejä, bordercollieita, schipperke ja espanjanvesikoira. Tällä hetkellä teen päätyökseni agilitykouluttajan hommia, tänä vuonna tulee kymmenen vuotta täyteen tämän parissa.

Viime vuonna, joka minun ensimmäinen kokonainen vuosi tuomarina, arvostelin ympäri Suomea ja ehdin tehdä kaksi tuomarointimatkaa ulkomaillekin. Itse saan parhaan fiiliksen sekä omien koirien kanssa että kouluttaessani tai tuomaroidessani saumattomasta yhteistyöstä ja yhdessä tekemisen riemusta. Tavoitteeni on tehdä sopivan haastavia ratoja kuhunkin luokkaan mielestäni sopivalla tavalla.